Lofoten 3 dagar

Vi reser genom den vackra svenska fjällnaturen. I Björkliden bor vi med utsikt mot Lapporten, en av de mest avbildade naturmotiven. Vi reser vidare över norska gränsen och i Stokmarknes kliver vi ombord på Hurtigruten för en tur som tar oss på världens vackraste sjöresa genom Raftsundet och Trollfjorden. Naturen är spektakulär och dramatisk med sina smala grönskimrade fjordar och majestätiska berg som stiger rakt upp ur havet. I Svolvaer, Lofotens ”huvudstad”, väntar middag och övernattning innan det är dags att uppleva Lofoten från land.

 

Dag 1 / 15 augusti / Svenska Fjällvärden Vi startar vår resa från Luleå kl. 07.30 med färd mot den svenska fjällnaturen. I Överkalix stannar vi för en fika innan vi fortsätter vår färd. I Kiruna väntar fri tid och här finns möjlighet till lunch på egen hand. Vi fortsätter vår resa genom den vackra svenska fjällnaturen. I Björkliden checkar vi in på vårt hotell där vi senare äter en gemensam middag. Här finns tid för var och en att ta en kortare vandring upp på fjället eller ned till stenstranden där Silverfallet mö- ter Torneträsk. Från vårt restaurangfönster har vi en klar dag, en vacker utsikt i form av Lapporten.

 

Dag 2 / 16 augusti / Med Hurtigruten till Lofoten Efter frukost samlas vi i bussen och tar kurs mot högfjällen som omsluter vägen på båda sidorna. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av renar, fåglar, fjällblommor, fiskeodlingar tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden. I Stokmarknes kliver vi av bussen och här väntar fri tid innan vi kliver ombord på Hurtigruten. Stokmarnes är den ort där Hurtigruten ”föddes” och här finns för den som vill att besöka Hurtigrut.muséet. Vi går vi ombord på världskända Hurtigruten för en hisnande färd genom Trollfjorden och Raftsundet. När Hurtigruten ålar sig in i Trollfjorden kan du nästan klappa de majestätiska klipporna. En skönhetsupplevelse som kommer att etsas fast i ditt minne. På eftermiddagen siktas öarna i Lofoten som stiger upp ur havet med en dramatiskt vacker siluett. Vi kliver i land i Svolvaer och här väntar middag och övernattning på Scandic med sitt fantastiska läge.

 

 

Dag 3 / 17 augusti / Lofoten - Luleå Efter vår frukost är det dags att uppleva Lofoten från land. Vi färdas omgivna av berg och vatten, genom tunnlar och över broar i en mäktig natur där öarna avlöser varandra. Vid Tjelsundsbron tar vi en paus innan vi fortsätter vår resa. Efter vi passerat den norsk-svenska gränser äter vi en gemensam lunch. Resan fortsätter söderut med stopp för bensträckare och möjligheter till mat. På kvällen är vi åter i Luleå

 

Pris: 4 995 kr per person

Enkelrumstillägg: 875 kr

I resans pris ingår: Bussresa enligt program,två hotellövernattningar i dubbelrum inkl. frukost & middag, 1 lunch, båtresa med Hurtigruten från Stokmarknes till Svolvaer, färdledare från Via Luleå

 

BOKA HÄR>>>