Lofoten Med Hurtigruten Från Arlanda

LOFOTEN MED HURTIGRUTEN- 5 DAGAR 

Avresa 27 juli

 

Upplev Lofoten med Hurtigruten genom Trollfjorden med besök i Gamla Lappmarkskyrkan, ICEHOTEL 365, Vikingmuseet Lofotr - med boende två nätter i den idylliska fiskebyn Henningsvaer och en natt på det hotell i Sverige som kanske har den vackraste vyn - Lapporten. Vi börjar vår resa full av naturupplevelser i svenska Lappland. Här möts vi av de starka kontrasterna mellan samisk kultur och nybyggarkultur. Vi färdas längs Sinnenas Väg och om vädret är klart skådas Lapporten från vårt hotells fönster. Vi färdas sista biten till Lofoten med Hurtigruten, genom smala grönskimrande fjordar som omsluts av höga och sylvassa bergstoppar. Lofoten bjuder på synnerligen dramatisk natur med majestätiska berg som stiger rakt upp ur havet.

Dag 1. Arlanda - Björkliden Flyg från Arlanda till Kiruna med ankomst strax efter lunchtid där guide och buss möter upp oss. Vi inleder resan med ett besök i Jukkasjärvi för lunch följt av ett besök på ICEHOTEL som för första gången kan visa upp sina konstverk och sviter av is, även sommartid. Vi fortsätter med ett besök i Jukkasjärvi gamla lappmarkskyrka (1607) med Bror Hjorts altartavla, som beskriver väckelse-predikanten Lars Levi Laestadius liv och gärning i 1800-talets Tornedalen. Efter besöket i Jukkasjärvi tar vi en tur genom Kiruna, som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling. Vi fortsätter vår resa efter Nordkalottvägen, ”Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Under färden till Björkliden och Abisko nationalpark ser du välkända Lapporten - Sveriges genom tiderna mest avbildade naturmotiv. Övernattning och middag i Björkliden.

 

Dag 2. Björkliden–Hurtigruten-Lofoten Efter frukost samlas vi i bussen och tar kurs mot högfjällen som omsluter vägen på båda sidorna. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av renar, fåglar, fjällblommor, fiskeodlingar tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden. I Stokmarknes går vi ombord på världskända Hurtigruten för en hisnande färd genom Trollfjorden och Raftsundet. När Hurtigruten ålar sig in i Trollfjorden kan du nästan klappa de majestätiska klipporna. En skönhetsupplevelse som kommer att etsas fast i ditt minne. På eftermiddagen siktas öarna i Lofoten som stiger upp ur havet med en dramatiskt vacker siluett. Vi kliver i land i Svolvaer, ”Lofotens huvudstad” och tar bussen den korta sträckan till Henningsvaer - den idylliska fiskebyn där middag och övernattning väntar.

 

Dag 3. Lofoten Frukost. Vi ägnar hela dagen åt att upptäcka sköna Lofoten. På ofattbart vackra vägar kör vi i långsam takt ut och in i dalar och havsvikar. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Fjordar med grönskimrande vatten och sylvassa fjälltoppar. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer och besöker Vikingamuseet ”LOFOTR” som är det största huset från vikingatiden. Vi besöker Svolvaer och där finns tid för var och en att strosa omkring innan vi återvänder till Henningsvaer och hotellet för middag och övernattning.

 

Dag 4. Henningsvaer - Luleå Vi tar farväl av Lofoten för denna gång. Efter den vackra färden längs den nyöppnade Lofastvägen mellan fjäll och djupblå fjordar når vi Tjeldsundsbron som tar oss över till fastlandet. Här stannar vi för en bensträckare innan vi fortsätter vår resa. När vi närmar oss den svensk-norska gränsen kan vi se en mängd fritidshus eller på norska ”hytter” som är uppbyggda lite var och hur som helst. I Björkliden stannar vi för lunch. Bussen går vidare och i Överkalix tar vi en liten bensträckare och här finns det möjligheter för den som vill att ta en fika eller mellanmål. När vi når Luleå checkar vi in på vårt hotell och det har blivit sen kväll.

 

Dag 5. Luleå - Arlanda Efter frukost tar vi en sightseeingtur i Luleå och besöker Gammelstads Kyrkstad som är världens största och bäst bevarade kyrkstad med över 400 kyrkstugor, upptagen på UNESCO’s världsarvslista sedan 1996. Efter vårt besök tar bussen oss ut till Luleå Airport där hemresan tar vid. 

 

 

Pris: 9 075 KR

Enkelrumstillägg: Avresa 27/6 1980kr, 19/7 1350 kr, Avresa 27/7 1980 kr

Ingår i pris: Flyg Arlanda-Kiruna och Luleå-Arlanda, 1 natt del i dubbelrum på Björkliden Hotellet inkl. middag och frukost , 2 nätter del i dubbelrum i Henningsvaer inkl. frukost och middag, 1 natt del i dubbelrum i Luleå inkl. frukost, 1 lunch, guidad tur på ICEHOTEL, resa med Hurtigruten Stokmarknes-Svolvaer, entré och guidning på Lofotr Vikingamuseum, färdledare från Via Luleå.

 

Frivilligt avbeställningsskydd: 6% av resans pris.

Betalningsvillkor: Anmälningsavgift om 1500 kr erlägges inom 10 dagar från bokningstillfället. Slutbetalning: 40 dagar innan avresa. Kostnad vid avbokning: Tidigare än 40 dagar innan avresa: 1500 kr pp. Mindre än 40 dagar innan avresa: 50% av resans pris. 14-0 dagar innan avresa: 100% av resans pris. Särskilda bestämmelser: Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan vid mindre än 20 anmälda resenärer. Vi reserverar oss för eventuella valuta– och skattehöjningar efter 10/11-2016. Vi reserverar oss för händelser utanför vår kontroll som kan komma att påverka programmets genomförande.

 

BOKA HÄR>>>